Predictive Profiling
Van reactieve beveiliging naar proactieve beveiliging

Predictive Profiling is een proactieve beveiligingsmethodiek om op basis van de juiste dreigingsinformatie ongewenste incidenten te kunnen voorkomen.

Integer
Proactief
Onopvallend
Over Predictive Profiling

Wat is Predictive Profiling?

In tegenstelling tot de meeste - reactieve - beveiligingsmethodieken reageert een proactieve beveiliger niet alleen op incidenten, maar is hij of zij actief op zoek naar kwaadwillenden om in een vroegtijdig stadium incidenten te herkennen, daarop te anticiperen én te voorkomen.

Hoe werkt deze methode?

Elke technologie kan omzeild worden omdat alle technologie werkt op basis van 'voorgeprogrammeerde' en dus te leren configuraties. Criminelen en terroristen zijn daarentegen veel minder gewapend tegen menselijke, onvoorspelbare interacties, zoals bijvoorbeeld de confrontatie met een vraag. Security Questioning - een gespecialiseerde bevragingsmethode – is dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen criminelen en terroristen. Er zijn wereldwijd talloze voorbeelden van dreigingen die verijdeld hadden kunnen worden door waarneming en Security Questioning.

Is Predictive Profiling overal toepasbaar?

Predictive Profiling kan overal worden toegepast. De methode is inmiddels met succes toegankelijk gemaakt voor diverse sectoren en risicogebieden.
Security experts en wetenschappers geven vanuit hun eigen ervaring en onderzoek inzicht in de mogelijkheden en resultaten die zij met Predictive Profiling hebben bereikt.

Wat kan Predictive Profiling voor u betekenen?

Eerst maken we een risicoanalyse en stellen we vast welke risico’s er kunnen ontstaan binnen uw onderneming. Kwaadwillenden doorlopen de criminele planningscyclus, hier rechts getoond in het blauwe blok.

Onze medewerkers zijn in staat om in een vroegtijdig stadium afwijkend gedrag te onderkennen. Punt 2, 3, 6 en 7(*) van de criminele planningscyclus zijn zichtbaar voor onze profilers. Door de inzet van proactieve beveiligers zullen risico’s voor uw onderneming beperkt blijven. (*) Punt 7 is ook zichtbaar voor de profiler, echter kom je dan in de reactieve beveiliging terecht. Wilt u ook meer weten over deze techniek, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Criminele planningscyclus
1.
Stellen van het doel
2.
Verzamelen van informatie
3.
Observeren
4.
Plannen
5.
Verzamelen van benodigd materiaal
6.
Voorbereiding, training
7.
Uitvoering
8.
Vlucht
Dienstverlening

Wat kan Securo Beveiliging
u bieden?

Predictive Profiling is een proactieve beveiligingsmethodiek om op basis van de juiste dreigingsinformatie ongewenste incidenten te kunnen voorkomen.

In tegenstelling tot de meeste - reactieve - beveiligingsmethodieken reageert een proactieve beveiliger niet alleen op incidenten, maar is hij of zij actief op zoek naar een kwaadwilligen om een vroegtijdig stadium incidenten te herkennen, daarop te anticiperen en te voorkomen.

Ons team van Securo Beveiliging staat voor u klaar. Welkom.

Neem contact op

Integer

Integriteit behoord thuis in de cultuur van onze organisatie en vormt de basis voor al onze dienstverlening.

Criminele planningscyclus

Onze profilers zijn proactief in de uitvoering van hun werkzaamheden. Ze trachten de 8 stappen binnen de criminele planningscyclus te onderkennen en in een vroegtijdig stadium de dreiging te doen stoppen.

Onopvallend

Onze profilers werken onopvallend totdat ze de criminele planningscyclus willen doorbreken. Vanaf dat moment willen wij gezien worden om mogelijke schade, diefstal of een aanslag te voorkomen.

24/7 inzet

Onze profilers hebben een 24/7 mentaliteit en zijn gewend/getraind om op verschillende tijden scherp hun werkzaamheden te verrichten.

Gediplomeerd

Onze profilers hebben naast hun algemeen beveiligingsdiploma een opleiding genoten op gebied van predictive profiling en zijn door hun ervaring zeer bekwaam in deze functie.

Een greep uit onze klanten

Van onveilig naar beveiligd

Veiligheid naar een hoger niveau brengen? Dat doe je samen, met de inzet van professionals! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact op
© Securo Beveiliging